perjantai 18. toukokuuta 2012

Nordiska museet

Maanantaina oli luvassa taas reissu Tukholmaan, kun pari kaveria tuli sinne käymään. Aamusella piti sen verran käydä töissä, että sai museokaupan siivottua, mutta lounaan jälkeen hyppäsin junaan ja kohti Stokista.

Koska molemmat olemme historianharrastajia, oli joku museo luonnollisempi kohde kuin esim. shoppailu. Tosin sitäkin olisi kenties voinut harrastaa, jos seuralaiseni olisi ollut siitä kiinnostunut. Maanantaisin kuitenkin suurin osa museoista on kiinni, mutta onneksi edes suurimmat ovat auki, Tukholman museoista esim. Wasamuseet ja Nordiska. Koska kumpikin oli käynyt useamman kerran Waasa-laiwaa pällistelemässä, valikoitui kohteeksi jälkimmäinen, joka oli molemmille uusi tuttavuus.

Koko kuvakavalkadi löytyy Picasastani, tässä muutamia kohokohtia. Näyttelyitä oli monenlaisia, osa pysyvämpiä kuin toiset, mutta jälleen kerran tuli ihmeteltyä ruotsalaisten asennetta sekä näyttelyiden teemassa että esillepanossa. Etenkin noi uudemmat näyttelyt oli reilusti edellä sitä, miten Suomessa edelleenkin esineitä laitetaan vitriiniin.

(En sit laitakaan kuvia just nyt, kun Blogger neiteilee taas. Käykää Picasassa.)

Nyt on ollut helatorstain takia pitkä vapaa, jonka olen käyttänyt kotona möllöttelyyn. Olen ehkä vähän yrittänyt saada kevään viimeisiä kurssisuorituksia kasaan ja kirjoittanut debriefin siitä nunnalarpista. Ja ehkä vähän ilmoittauduin loppukesäksi taas larppaamaan, kun viikonlopputyöt vähenee radikaalisti. Oon ihan innoissani, kevyttä kesäfantasiaa!

Oon aika innoissani myös huomisesta. Uppsala Pride on tänä viikonloppuna, ja siihen on kuulunut puheohjelmaa, työpajaa yms. jo pari päivää. En kuitenkaan saanut itseäni niihin, vaikka queerpolska, sukupuolikriittinen kansantanssi, vähän kiinnostikin. Huomenna on kuitenkin paraati ja piknik, johon on ehkä pakko mennä. Marssia en kuitenkaan ajatellut, ei sitä yksin kehtaa.

Illasta on entisen osakuntani kevättanssiaiset, jonka viralliseen osuuteen ilmoittautuminen ei ollutkaan mahdollista, mutta jatkoille menen ehdottomasti. Siellä paikalla on ainakin kuoro, jossa vaihtosyksynäni lauloin, ja ilmeisesti ainakin osa niistä vanhoista naamoista on siellä vieläkin. Luvassa on siis hyvät bileet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti