keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Vähiin käy ennen kuin loppuu, sanoi akka lumihangessa. Museo- ja kulttuurikuvia olis vielä, mutta ne taitaa tulla vähän jälkijättöisesti. Etenkin, kun läppäri lähtee vanhempien mukana ensimmäisessä muuttokuormassa. Kummasti tavara on lisääntynyt, vaikka jotain laitoin niiden mukaan jo kuukausi sitten.

Viikko on ollut vähän omituinen, sillä mies on ollut täällä viime perjantaista lähtien. Kun on tottunut taas olemaan pari kuukautta yksin, on omituista, kun yhtäkkiä arjessa on joku muukin. Mukavaahan se tietysti on. Juhannus käytettiin ahkerasti kulttuurin parissa, käytiin Tukholmassa, Vanhassa Uppsalassa ja Sigtunassa. Syntymäpäivänäni juotiin samppanjaa ja syötiin mansikoita. Olipahan muuten ensimmäinen kaupunkijuhannus sitten 18-vuotissyntymäpäivieni, jotka osuivat juhannusaattoon. Hassua, miten nuorempana olisin tehnyt melkein mitä tahansa muuta, kuin ollut mökillä, nyt en olisi muualla jos olisi mahdollisuus möllöttää siellä päivät pitkät. Kai se on aikuistumista sitten se. Mut hei, sauna, järvi ja grilli! En oo saanut grilliruokaa koko kesänä! Uusia pottuja sentään, ja niitä mansikoita kans.

Jaa se gradu? On sitä enemmän kuin ennen lähtöä. Ja oon lukenut ihan mielettömiä kirjoja. Ja törmännyt paikalliseen opiskelijaan, jolla on sama graduaihe. Oli aika kummallista se. Eli edistykseksi tätä voi sanoa, taaksepäin kun on vaikea mennä. Pitääkin ottaa varmuuskopiot vielä ennen eroa läppäristä.

Huomenna tulevat vanhemmat, jotka ottavat mukaansa lähes kaikki kamat ja suuntaavat Norjaan. Toinen vaihtoehto olisi ollut se, että minua tullaan autolla hakemaan, mutta kun vanhemmat joka tapauksessa käyvät kerran vuodessa Turskalandiassa, niin käy se nyt näinkin. Minä ja mies jatkamme perjantaina suomenlaivalla Turkuun, jossa on tänä viikonloppuna aika muinainen meno. Keskiaikamarkkinoilla viivymme sunnuntaihin, jolloin siirrymme illasta Tampereelle, jossa vihdoin pääsen kotiin kolmen kuukauden poissaolon jälkeen, ja maanantaina yhdeksältä pitää olla Tampereen seurakuntien toimistossa vastaanottamassa uuden työpaikan avaimet ja heinäkuun työvuorolista.

Jännän äärellä ollaan taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti